Auto zonder BPM

Goedkope autoverzekering

Als u besloten heeft om een zuinige BPM- en wegenbelastingvrije auto aan te schaffen is het ook verstandig om eens kritisch naar uw autoverzekering te kijken. Er is een groot aanbod van autoverzekeringen in alle soorten en maten en de verschillen in premie en voorwaarden kunnen sterk uiteen lopen. Daarom kan het lonend zijn om niet meteen op een aanbod van de autoverkoper (Voor de meeste autodealers is het verkopen van een autoverzekering een aantrekkelijke bijverdienste) in te gaan.

Wat kost een autoverzekering?

De premies van autoverzekeringen zijn over het algemeen afhankelijk van een aantal factoren, namelijk de auto zelf, de leeftijd van de auto, uw leeftijd en het aantal jaren dat u een rijbewijs heeft, uw woonplaats, het aantal kilometers dat u gemiddeld per jaar rijdt, het gewenste eigen risico, het aantal schadevrije jaren en bij sommige verzekeraars nog andere factoren. Niet voor niets zijn er tegenwoordig uitgebriede vergelijkingssites voor verzekeringen.

Autoverzekering: welke dekkingen moet je kiezen?

Voor een autoverzekering heb je de keuze uit drie verschillende dekkingen:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid). Dit is de minimaal verplichte autoverzekering, met een beperkte dekking, maar ook de goedkoopste. Deze verzekering vergoedt de schade die je met je auto veroorzaakt, maar niet je eigen schade.
  • WA + beperkt casco (ook wel WA plus genoemd). Bij deze verzekering wordt naast de WA dekking ook de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt, bijvoorbeeld door een aanrijding, wordt nog niet vergoed.
  • WA + volledig casco (ook wel Allrisk genoemd). Naast alles wat onder beperkt casco vergoed wordt, wordt ook alle schade aan je eigen auto vergoed. Maar hiermee ben je ook duurder uit.

Bij de keuze voor de dekking kun je je met name laten leiden door het bouwjaar en de waarde van je auto. Het ligt voor de hand om een oudere auto minder uitgebreid te verzekeren.comments powered by Disqus