Import

BPM bij auto import kan omschreven woorden met het oude gezegde er zijn vele wegen die naar Rome zullen leiden. Maar net zoals met navigeren naar Rome, niet alle wegen zijn even fijn. Sommige wegen zijn ouderwets en achterhaald en rijden niet fijn, sommige wegen kan de brug ineens instorten zoals we laatst in het nieuws zagen, en sommige wegen zijn simpelweg een omweg. Zelfde bij de BPM berekening, niet alle berekening methodes zullen even gunstig voor jou uitpakken, maar misschien wel voor onze Belastingdienst. Tenzij je een hart hebt voor de Belastingdienst en graag doneert aan deze organisatie, lees dit artikel.

Er zijn dus zoals eerder uitgelegd meerdere bereken methodes. Voor je denkt dat we iets illegaals gaan voorstellen. Nee dat is geenszins het geval. Er zijn legale methodes die de Belastingdienst natuurlijk niet gaat voorstellen zij gaan zichzelf niet in de vingers snijden, die goedkoper zijn dan de methodes die de Belastingdienst voorstelt. Tenzij je veel affiniteit hebt voor belastingzaken en BPM specifiek ben je waarschijnlijk niet op de hoogte van deze methodes.

Er zijn specialisten die kunnen helpen om deze methodes te ontdekken voor jouw specifieke import auto. Het bedrijf Easy Import uit Lijnden biedt zelfs aan om dit gratis te doen, en geheel vrijblijvend, deze dienst kan men hier aanvragen: easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/. Een professional kijkt naar jouw situatie en komt met een kostenindicatie op maat. Hoe fijn is dat? No strings attached. Dit is beduidend beter dan een onpersoonlijke BPM calculator want die zitten er nogal eens naast dus dit zouden wij niet aanraden.

Wij zien dat steeds meer Nederlanders de nieuwe of tweedehands aanschaffen in Duitsland, bron. Dit omdat auto’s daar veel goedkoper zijn. Een auto kopen in Duitsland tezamen met een slimme BPM berekening kan je al snel duizenden zo niet dik 10,000 Euro besparen, liggend aan het specifieke merk en model. Zeker dus wel de moeite waard om hier een avond of twee in te verdiepen.