Bpm terugverdienen met reclame

Sinds 2015 is iedereen die in Nederland een nieuwe auto of bestelwagen koopt, verplicht hier belasting over te betalen. Er zijn enkele uitzonderingen op deze regel, maar de tijd dat auto’s met een lage CO²-uitstoot vrijgesteld waren, is definitief voorbij. Voor bestelauto’s geldt dat de bpm een percentage van de netto catalogusprijs is, waar (afhankelijk van het soort brandstof) nog een aftrek of toeslag op wordt berekend. Voor ondernemers betekent dit al gauw duizenden euro’s aan extra kosten. Omdat u uw bedrijfskapitaal zoveel mogelijk op peil wilt houden, zou het fijn zijn als u deze kosten op de een of andere manier kon terugverdienen. Dat kan met reclame.

Autostickers op uw bestelwagen

Voor het succes van een bedrijf zijn eigenlijk maar twee dingen echt belangrijk: het leveren van een toegevoegde waarde en zichtbaarheid. Als u niet iets levert waar mensen op zitten te wachten, zal u uw product of dienst niet kunnen verkopen. Heeft u wel dat gat in de markt gevonden, maar bent u niet zichtbaar? Dan weet niemand u te vinden. Het resultaat is in beide gevallen negatief. Ervan uit gaande dat u een goed product heeft, is reclame dus de sleutel tot uw succes. Dure marketingcampagnes zijn daarvoor echt niet nodig. Een goedkope en zeer effectieve manier om uw bedrijf onder de aandacht te brengen, zijn autostickers.

24/7 werken aan uw naamsbekendheid

Uw bedrijfswagen heeft u, mede door de bpm, veel geld gekost. Zorg er dan tenminste voor dat het voertuig u ook veel gaat opleveren. Door uw auto te beplakken met op maat gemaakte reclamestickers werkt u 24/7 aan uw naamsbekendheid. Zelfs als u geparkeerd staat of opgehouden wordt door de zoveelste file zien mensen uw bedrijfslogo, pakkende slogan en contactgegevens. Makkelijker kan bijna niet. Met zo’n enorme exposure zijn nieuwe klanten zo gevonden. De opbrengst van autoreclame kan voor ondernemers vele malen groter zijn, dan het bedrag aan betaalde bpm.