Auto zonder BPM

Fisker Karma

De Fisker Karma is als hybride enigszins vergelijkbaar met de Opel Ampera - rijden op de elektrische motor en als de accu leeg is wordt deze opgeladen door de interne verbrandingsmotor - maar daar houdt dan ook meteen alles mee op. De Fisker Karma is eerder vergelijkbaar met de Tesla Roadster: een opwindende two-seater die schoonheid paart aan milieuvriendelijkheid. De Fisker karma doet weliswaar iets langer over de sprint van 0 - 100 km (in 6 seconden om precies te zijn) en zijn top is circa 200 km per uur. Wat ons betreft een absolute schoonheid die niet zou misstaan in de dagelijkse Hollandse file zodat alle alfamannetjes in hun leasebakjes kwijlend naar jou staren in je "groene" autootje.
Een laatste puntje heeft de Fisker Karma ook gemeen met de Tesla Roadster: de prijs begint rond de 100.000 euro. En dat kan wel een beetje pijn doen. Ook al is ie dan BPM en wegenbelasting vrij.
Update:Door aanpassingen aan de aandrijflijn is de CO2-uitstoot verder gedaald. naar 47 g/km. De aanpassing geldt exclusief voor Nederland. De uitvoering heet dan ook Karma Dutch Edition. Fisker biedt tevens de mogelijkheid om een al bestaande Karma te voorzien van een upgrade pakket waardoor ook die rijders kunnen profiteren van de laagste bijtellingscategorie.

Fisker Karma

BPM en MRB Fisker Karma

JaarBPMMRB vrijBijtelling
2014 vrij ja 7%
2015€ n.v.t ja 7%
 • Brandstof: Benzine
 • Verbruik: 11,8 liter per 100 km
 • CO2-uitstoot: 47 g/km
 • Prijzen vanaf: € 117965
 • In de showrooms vanaf 2013 - 2014
 • Tip: Autoverzekering vergelijken


Veel mensen zijn zich de laatste jaren meer bewust geworden van de kosten van een auto en dat heeft o.a. geresulteerd in een sterke toename van de BPM en wegenbelasting vrije auto's op onze wegen. De kosten van een auto zijn tot op zekere hoogte complex omdat je te maken hebt met vaste kosten, variabele kosten en afschrijving. Pech door ongevallen en onvoorzien onderhoud kunnen de vaste en variabele kosten nog opdrijven. Wij vergelijken de kosten van een auto voor een gemiddeld gebruik van 15000 km per jaar en eigendom van 6 jaar, wegenbelasting in Zuid-Holland, normale afschrijving en een no-claim van 50%.

Schatting jaarlijkse kosten Fisker Karma

Kostenpost
Afschrijving 17600
Brandstof 700
Wegenbelasting 0
Autoverzekering all risk 2200
Onderhoud 500
 _________
Totaal per jaar 21000
Kosten per km 1,4

Voorbeeld berekening op basis van:

 • inruilen na 6 jaar
 • 15000 km/jaar
 • autoverzekering 50% no-claim
 • normaal onderhoud
 • gemiddelde brandstofprijzen
 • Motorrijtuigenbelasting Zuid-Holland

NB: Deze berekening is een vrijblijvend voorbeeld en er kunnen geen rechten aan ontleend wordenAuto´s met vergelijkbare kosten per km

Porsche Cayenne S E-Hybrid - PC Hooft tractor verantwoordt
1,01 €/km
Porsche Cayenne
Porsche Panamera elektrisch auto zonder bpm
1,19 €/km
Porsche Panamera
De Mercedez S 500 Plug-In Hybrid
1,3 €/km
Mercedes S500
BMW i8 - 4% bijtelling - Autozonderbpm.com
1,49 €/km
BMW i8

En wat vindt u van deze auto? Laat het ons weten!


comments powered by Disqus