Auto zonder BPM

Tips om te besparen op de onderhoudskosten van je auto

Aan een auto zitten diverse vaste lasten verbonden waar niet veel op te besparen valt. Kosten zoals wegenbelasting en de benzineprijzen zullen eerder stijgen dan dalen. Er zijn toch kosten waar je op kunt besparen bij het bezit van een auto. Zo kan met name het onderhoud vaak een stuk goedkoper.

Eenvoudige klussen

Er zijn vrij simpele auto-onderhoud klussen, die je prima zelf kunt uitvoeren. Zo is het controleren van de bandenspanning of het vervangen van bepaalde onderdelen vrij eenvoudig. Door diverse zoek resultaten in de bekende zoekmachines kom je al een flink eind op weg. Talloze internet video's laten exact zien welke handelingen hiervoor noodzakelijk zijn. Door niet direct naar de garage te rijden, maar eerst even wat onderzoek uit te voeren kun je veel besparen.

Lampjes

Het door en door kennen van je eigen auto helpt je met het besparen op kosten. Blijf zodra er een lampje gaat branden op je dashboard niet langer doorrijden. Zoek meteen uit waarom deze aan het branden is, zodat erger wordt voorkomen. Doordat het probleem snel opgelost kan worden bespaart dat veel kosten. Vraag ook mensen om je heen om even mee te luisteren in je auto wanneer je een geluid hoort, waarvan je niet zeker bent of dit wel hoort.

Analyseer je rijstijl

Kijk of jij al rustig rijdt, dit klinkt misschien als een opendeur maar er kan veel geld mee worden bespaard. Rustig rijden en niet te snel op te trekken zorgt voor een flinke reductie van de brandstof en deze is niet goedkoop. Door verder geen vreemde manoeuvres uit te voeren blijven je banden beter in orde. Iets voorzichtiger achter het stuur zitten, levert je aanzienlijk minder ritjes op richting de automonteur.

Verzekering

Als het er dan toch eens op aankomt dat je veel schade rijdt met jouw auto, dan is het prettig om te beschikken over een gepaste verzekering. Op het internet zijn er talloze vergelijkingssites beschikbaar waar je een autoverzekering vergelijken kan. Wanneer deze voldoet aan jouw wensen heb je zo een goedkope autoverzekering geregeld.comments powered by Disqus